fbpx
catering dietetyczny dieta bez glutenu i laktozy

Dieta bez glutenu i laktozy

Dieta bez glutenu i laktozy dostępna w naszej ofercie, przeznaczona jest dla osób, które ze swojego codziennego menu chcą wyeliminować jednocześnie wszelkie produkty zawierające gluten, jak i laktozę. Źródła glutenu – pszenicę, żyto, owies, jęczmień i orkisz – zastąpiliśmy w tej diecie produktami naturalnie bezglutenowymi. Natomiast w daniach zawierających białka mleka krowiego, stosujemy produkty bez laktozowe i roślinne.

Dieta nie jest przeznaczona dla osób chorujących na celiakię, ponieważ istnieje prawdopodobieństwo wystąpienia śladowych ilości glutenu w posiłkach.

Dieta bez glutenu i laktozy z dostawą do domu

Bez względu na to z jakich powodów jesteś zmuszony zrezygnować z glutenu i laktozy – nasz zespół wykwalifikowanych dietetyków i kucharzy zapewni Ci świetny smak, dobre samopoczucie i przede wszystkim – bezpieczną dietę!

 

Menu na najbliższy tydzień

( 26 września - 02 października )

Śniadanie
Jabłkowe placuszki z jogurtem naturalnym i owocami

II śniadanie
Krem z ciecierzycy i pomidorów z kuminem i tahini

Obiad
Kurczak piccata z paloną cytryną, kaparami i bezglutenowym spaghetti

Podwieczorek
Różowe smoothie

Kolacja
Gulasz z grzybami i pietruszkową kaszą

Śniadanie
Bułka z hummusem i jajkiem sadzonym z rukolą

II śniadanie
Jaglanka piernikowa z jogurtem borówkowym

Obiad
Schab w sosie musztardowym z ziemniakami gratin i surówką jesienną

Podwieczorek
Gofry dyniowe z bazyliowym twarożkiem i pomidorkami

Kolacja
Ryż curry z pieczonym kalafiorem i sosem słodko-kwaśnym

Śniadanie
Owsianka z jogurtem straciatella i frużeliną mango

II śniadanie
Sałatka z cukinią, papryką i serem

Obiad
Curry z kurczakiem, szczypiorkowym ryżem i fasolką szparagową i sezamem

Podwieczorek
Chia korzenne z pomarańczą i jagodami goji

Kolacja
Placki szpinakowe z tzatzikami i pomidorem

Śniadanie
Jajecznica z szynką i cebulką podana z sałatką i pieczywem

II śniadanie
Pumpkin Spice Latte

Obiad
Polędwiczka wieprzowa w gęstym sosie kurkowym na zielonym puree z pieczoną marchewką

Podwieczorek
Krem z białych warzyw z prażoną cieciorką

Kolacja
Buraczane risotto z grillowaną gruszką

Śniadanie
Pieczona jaglanka ze śliwkami i musem sernikowym

II śniadanie

Zupa z kaczki w tajskim stylu

Obiad
Wieprzowina z boczniakami, selerem naciowym, sezamem, szczypiorkiem i ryżem jaśminowym

Podwieczorek
Mango sticky rice

Kolacja
Spaghetti alla nerano

Śniadanie
Pasta Fava z chlebkiem i świeżymi warzywami

II śniadanie
Deser ciasteczkowy z brzoskwinią

Obiad
Skrzydełko w sosie BBQ z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z kukurydzą

Podwieczorek
Zupa selerowo-truflowa z grzankami

Kolacja
Pieczony placek z batatów i marchewki z jajkiem i szczypiorkowym twarożkiem

Śniadanie
Focaccia z cukinią i fetą

II śniadanie
Zielone smoothie z gruszką

Obiad
Burgery z pieczonym batatem i colesławem

Podwieczorek
Śliwkowe brownie

Kolacja
Wrap z serem, warzywami i sosem BBQ

Rozkład makroskładników

Węglowodany Białko Tłuszcz
1200 kcal 45-55% 15-20% 25-35%
1500 kcal 45-55% 15-20% 25-35%
2500 kcal 45-55% 15-20% 25-35%

Warianty diety bez glutenu i laktozy w cateringu dietetycznym TAJM

Dietę bez glutenu i laktozy oferujemy Państwu w wielu kalorycznościach – od 1200 kcal aż do 2500 kcal. Dzięki temu każdy może wybrać odpowiedni dla siebie wariant, uzależniony od preferencji i celu.

bez laktozy i glutenu