fbpx

Dieta Wegetariańska

Dieta Wegetariańska charakteryzuje się całkowitym wykluczeniem mięsa i ryb. Jednocześnie jest gwarancją dostarczenia organizmowi wszelkich potrzebnych składników odżywczych oraz witamin.

Zrównoważona dieta Wegetariańska z dostawą do domu

Nasi kucharze dbają o to, aby przygotowywane jedzenie było zdrowe, dlatego menu diety Wegetariańska jest bogate
w rośliny strączkowe, nabiał, produkty zbożowe
oraz warzywa i owoce. Wybierając dietę wegetariańską masz pewność, że Twój sposób odżywiania jest w pełni zbilansowany, zdrowy oraz bezpieczny.

Przekonaj się jak wygląda życie bez mięsa na pełen etat!

Menu na najbliższy tydzień

( 6 - 12 grudnia )

Śniadanie
Pieczona owsianka z truskawkami podana z wiśniowym jogurtem

II śniadanie
Sałatka z fetą i halloumi

Obiad
Pieczone kotlety mielone z suszonymi pomidorami podane z ziołową kaszą bulgur i sałatką colesław

Podwieczorek
Muffinka z suszonymi owocami i musem owocowym

Kolacja
Pizza z kalafiora z sosem czosnkowym

Śniadanie
Jajko cocotte z kozim serem, szczypiorkiem i bułeczkami hotelowymi

II Śniadanie
Zupa krem z pomidorów

Obiad
Tofu z fasolką szparagową podane z zimowym, dyniowym risotto

Podwieczorek
Tarta cytrynowa

Kolacja
Sałatka Cesar z ciecierzycą i korzenną bagietką

Śniadanie
Brioszka faszerowana jajkiem i kaparami

II śniadanie
Limonkowy ryż na mleku kokosowym z musem truskawkowym

Obiad
Kokosowa potrawka z soczewicy podana z ziemniakami i surówką z kapusty

Podwieczorek
Pasta brokułowa z fetą podana z bułeczką i świeżymi warzywami

Kolacja
Naleśniki z pieczarkowym farszem

Śniadanie
Placuszki z marchewki z orzechami polane sosem pomarańczowym

II śniadanie
Zupa krem pieczarkowe-cappucino

Obiad
Farfalle w sosie serowo-szpinakowym z cieciorkowymi pulpecikami podane z marchewka paryską

Podwieczorek
Letni deser z nutką wanilii

Kolacja
Aromatyczne curry z batatami i kalafiorem romanesco podane z ryżem

Śniadanie
Tosty francuskie principessa z jajkiem sadzonym, mini sałatką i salsą pomidorową

II śniadanie
Jogurt pina colada z bakaliami

Obiad
Falafel z sosem veracruz, miksem kasz i fasolką szparagową

Podwieczorek
Wegetariańska zupa tajska z mleczkiem kokosowym i makaronem ryżowym

Kolacja
Sałatka na szpinaku z truskawkami, grejpfrutem i camembertem oraz sosem na bazie czerwonego wina

Śniadanie
Clafoutis z jabłkiem

II śniadanie
Łódeczki z zielonego ogórka z kuskusem

Obiad
Szpecle szpinakowe z gulaszem i buraczkami

Podwieczorek
Chia pudding z kiwi i pomarańczą

Kolacja
Bruschetta podana z sałatką z pomidorów i bazylią

Śniadanie
Śniadaniowa tarta z twarogiem, papryką i pomidorami

II śniadanie
Zupa szparagowo-szczawiowa z jajkiem

Obiad
Warzywne kotlety z sosem tkemali podane z młodymi ziemniakami i duszoną kapustą

Podwieczorek
Deser z tapioką, mango i sosem wiśniowym

Kolacja
Poke bowl z sezamowym tofu i sosem musztardowym

Rozkład makroskładników

Węglowodany Białko Tłuszcz
1000 kcal 45-55% 15-20% 25-35%
1200 kcal 45-55% 15-20% 25-35%
1500 kcal 45-55% 15-20% 25-35%
1800 kcal 45-55% 15-20% 25-35%
2000 kcal 45-55% 15-20% 25-35%
2500 kcal 45-55% 15-20% 25-35%

Warianty diety wegetariańskiej w cateringu dietetycznym TAJM

Dieta wegetariańska oferowana jest przez nasz catering dietetyczny w szerokim wachlarzu kaloryczności: 1000 kcal, 1200 kcal, 1500 kcal, 1800 kcal, 2000 kcal 2500 kcal. Dzięki temu, zarówno redukcja jak
i budowanie masy mięśniowej na tej diecie, jest możliwe!

Dietetycy TAJM chętnie służą pomocą i pomogą Ci wybrać odpowiedni wariant kaloryczny, odpowiednio zbilansowany i w pełni dostosowany do Twoich celów.