Dieta Wegetariańska
Dieta Wegetariańska charakteryzuje się całkowitym wykluczeniem mięsa i ryb. Jednocześnie jest gwarancją dostarczenia organizmowi wszelkich potrzebnych składników odżywczych oraz witamin.
Zrównoważona dieta Wegetariańska z dostawą do domu
Nasi kucharze dbają o to, aby przygotowywane jedzenie było zdrowe, dlatego menu diety Wegetariańskiej jest bogate
w rośliny strączkowe, nabiał, produkty zbożowe oraz warzywa i owoce. Wybierając dietę wegetariańską masz pewność, że Twój sposób odżywiania jest w pełni zbilansowany, zdrowy oraz bezpieczny.
Przekonaj się jak wygląda życie bez mięsa na pełen etat!
Menu na najbliższy tydzień
( 30 stycznia - 5 lutego )
Śniadanie
Bagietka z pastą marchewkową i hummusem pod oliwkowym pudrem i kiełkami
II śniadanie
Sałatka wege cezar z jajkiem, grzankami i sosem vinegrette
Obiad
Kotlety z soczewicy i kalafiora podane z żurawinowym sosem, pietruszkowym puree i colesławem
Podwieczorek
Deser chia duo z brzoskwinią
Kolacja
Pizza z oliwkami i mozzarellą podana z sosem BBQ i sałatką
Śniadanie
Owsianka z plastrami jabłka, pomarańczy i orzechami
II śniadanie
Sałatka z ciecierzycy, fasolki szparagowej, suszonych pomidorów i sera feta w ziołach
Obiad
Chilli sin carne z kolendrą podane z ryżem parabolicznym z czarnuszką
Podwieczorek
Banoffee milkshake
Kolacja
Tagliatelle szpinakowe z sosem serowym, gruszką i serem pleśniowym
Śniadanie
Twarożek ze świeżymi warzywami pod kiełkami podane z żytnim chlebkiem
II śniadanie
Kakaowiec z jabłkami i pieczoną pomarańczą
Obiad
Penne a’la arrabiata podane z marynowanym tofu i gotowanym brokułem i kalafiorem
Podwieczorek
Krem z groszku z miętą i śmietaną
Kolacja
Orzotto z warzywami i serem feta z dodatkiem orzechów i suszonych pomidorów
Śniadanie
Naleśniki z kolorowym nadzieniem, mandarynkami i orzechami
II śniadanie
Pasta z warzyw korzeniowych z sezamem, chlebkiem Wasa i sałatką warzywną
Obiad
Kotleciki z czerwonej kapusty w sosie śmietanowo-koperkowym z puree ziemniaczano-kukurydzianym i fasolką zieloną z papryką
Podwieczorek
Smoothie karotka
Kolacja
Quiche z brokułem, cukinią i pomidorem podany z dipem szczypiorkowym
Śniadanie
Pieczony omlet z groszkiem i pomidorami pod skwarkami pieczarkowymi podane z sałatką i dipem z papryką
II śniadanie
Zimowa szarlotka z cynamonem
Obiad
Szpinakowe falafele na puree pietruszkowo-orzechowym z marchewką baby w sezamie
Podwieczorek
Sałatka z pieczonym batatem, burakiem i marchewką z dodatkiem sosu cytrynowego
Kolacja
Tortilla z hummusem, warzywami i czosnkowym dipem
Śniadanie
Placuszki z kuskusu i białego sera z jogurtem śliwkowym i dżemem truskawkowym
II śniadanie
Zupa fasolkowa z ziemniakami i fetą
Obiad
Zimowa budda bowl z pieczonymi warzywami, tofu i kuskusem
Podwieczorek
Crumble owocowe z miętą
Kolacja
Babeczki pizzowe z dipem z suszonych pomidorów i sałatką oliwkową
Śniadanie
Ciabatta z kremowym twarożkiem i świeżymi warzywami z jalapeno
II śniadanie
Gruszki zapiekane z serem pleśniowym i granatem
Obiad
Tagliatelle z dyniowym pesto, brokułem i grana padano
Podwieczorek
Fit Kinder Country z wiórkami kokosowymi i mandarynką
Kolacja
Warzywne leczo z ryżem i czarnym sezamem
Rozkład makroskładników
Węglowodany | Białko | Tłuszcz | |
---|---|---|---|
1200 kcal | 40-60% | 12-20% | 25-35% |
1500 kcal | 40-60% | 12-20% | 25-35% |
1800 kcal | 40-60% | 12-20% | 25-35% |
2000 kcal | 40-60% | 12-20% | 25-35% |
2500 kcal | 40-60% | 12-20% | 25-35% |
Warianty diety wegetariańskiej w cateringu dietetycznym TAJM
Dieta wegetariańska oferowana jest przez nasz catering dietetyczny w szerokim wachlarzu kaloryczności: 1200 kcal, 1500 kcal, 1800 kcal, 2000 kcal 2500 kcal. Dzięki temu, zarówno redukcja jak
i budowanie masy mięśniowej na tej diecie, jest możliwe!
Dietetycy TAJM chętnie służą pomocą i pomogą Ci wybrać odpowiedni wariant kaloryczny, odpowiednio zbilansowany i w pełni dostosowany do Twoich celów.