fbpx
tajm dieta wegetariańska

Dieta Wegetariańska

Dieta Wegetariańska charakteryzuje się całkowitym wykluczeniem mięsa i ryb. Jednocześnie jest gwarancją dostarczenia organizmowi wszelkich potrzebnych składników odżywczych oraz witamin.

Zrównoważona dieta Wegetariańska z dostawą do domu

Nasi kucharze dbają o to, aby przygotowywane jedzenie było zdrowe, dlatego menu diety Wegetariańskiej jest bogate w rośliny strączkowe, nabiał, produkty zbożowe oraz warzywa i owoce. Z wyjątkiem mięsa, ryb i przetworów z tych produktów, w diecie wegetariańskiej nie wprowadzamy innych ograniczeń. Wybierając dietę wegetariańską masz pewność, że Twój sposób odżywiania jest w pełni zbilansowany, zdrowy oraz bezpieczny. W menu znajdziecie zarówno klasyczne dania wegetariańskie, jak i wege odsłony tradycyjnych dań z kuchni polskiej.

Przekonaj się jak wygląda życie bez mięsa na pełen etat!

Menu na najbliższy tydzień

( 15 kwietnia - 21 kwietnia )

Śniadanie
Pita z orzechowym hummusem, wiosennymi warzywami i mozzarellą

II śniadanie
Krem z pieczonych warzyw na ostro z fetą

Obiad
Wegetariańskie kotleciki w koperkowym sosie na marchewkowym puree z mizerią

Podwieczorek
Racuchy owsiane z kremem a’la nutella, żurawiną i plastrami jabłek

Kolacja
Sałatka z gruszką, figami, serem ustrzyckim, orzechami włoskimi, kremem balsamicznym i ziołową grzanką *[może zawierać łupiny orzecha]

Śniadanie
Śniadaniowy kuskus z warzywami, jajkiem sadzonym, chrupiącym tostem i szczypiorkowym dipem

II śniadanie
Scarpaccia oprószona grana padano z sosem pomidorowym i rukolą

Obiad
Burger w czerwonej bułce z karmelizowaną cebulką, kotletem cieciorka-fasolka, serem pieprz chilli i frytkami

Podwieczorek
Tropikalny pudding chia z granatem

Kolacja
Makaron z pesto z pieczonej papryki, jarmużem i suszonymi pomidorami

Śniadanie
Tarta brzoskwiniowo-gruszkowa z lnianym jogurtem, owocową sałatką i prażonymi orzechami

II śniadanie
Vege Box – czyli sojowina z talarkami ziemniaczanymi, sałatką i dipem czosnkowym

Obiad
Muszle Conchiglioni z vegemice pod beszamelem w sosie z kaparami oraz fasolką szparagową

Podwieczorek
Bananowo-czekoladowe sandwiche

Kolacja
Papryka faszerowana komosą i soczewicą z koperkowym sosem

Śniadanie
Paprykarz z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów z preclem, słupkami warzyw i mini korniszonami

II śniadanie
Kasza bulgur z pieczarkami, różyczkami brokuła i salsą pomidorową

Obiad
Roślinne pulpeciki w serowym z brokułem, mini pieczonymi ziemniaczkami i marchewką baby duszoną w maśle

Podwieczorek
Koktajl Piña colada na mleku kokosowym

Kolacja
Omlet meksykański z sałatką awokado

Śniadanie
Naleśniki buraczane z twarożkiem szpinakowym i sałatką warzywną

II śniadanie
Bananowa kasza manna z wiśniami w sosie i granolą orzechową

Obiad
Vege strogonoff z kopytkami i buraczkami zasmażanymi

Podwieczorek
Ciasto gruszka w czekoladzie

Kolacja
Makaron ryżowy z warzywami i tofu po azjatycku

Śniadanie
Gofry na słodko z serkiem sezamowym z borówkami oraz musem brzoskwiniowym z granatem

II śniadanie
Bowl z grillowaną brukselka, marynowaną czerwona kapusta, pieczonym kalafiorem i szpinakowym pęczakiem

Obiad
Pizza na zielono z serem wędzonym, czosnkowym sosem i mini sałatką

Podwieczorek
Szyszka orzechowo-kajmakowa z sałatką owocową

Kolacja
Soczewica w sosie pomidorowo-kokosowym z chlebkiem naan i kolendrą

Śniadanie
Tost francuski z serem, porem i pieczarką podany z sosem majo i mini sałatką

II śniadanie
Muffiny brownie ze śliwkową frużeliną i wiórkami kokosa

Obiad
Nuggetsy z kalafiora z opiekanymi batatami, dipem słodko-kwaśnym i colesławem

Podwieczorek
Wytrawne syrniki z grillowanymi warzywami

Kolacja
Sałatka z ziemniaka i kalafiora w pesto szpinakowym z fetą i płatkami migdałów

Rozkład makroskładników

Węglowodany Białko Tłuszcz
1200 kcal 40-60% 12-20% 25-35%
1500 kcal 40-60% 12-20% 25-35%
1800 kcal 40-60% 12-20% 25-35%
2000 kcal 40-60% 12-20% 25-35%
2200 kcal 40-60% 12-20% 25-35%
2500 kcal 40-60% 12-20% 25-35%
3000 kcal 40-60% 12-20% 25-35%

Warianty diety wegetariańskiej w cateringu dietetycznym TAJM

Dieta wegetariańska oferowana jest przez nasz catering dietetyczny w szerokim wachlarzu kaloryczności: 1200 kcal, 1500 kcal, 1800 kcal, 2000 kcal, 2200 kcal, 2500 kcal, oraz 3000 kcal. Dzięki temu, zarówno redukcja jak
i budowanie masy mięśniowej na tej diecie, jest możliwe!

Dietetycy TAJM chętnie służą pomocą i pomogą Ci wybrać odpowiedni wariant kaloryczny, odpowiednio zbilansowany i w pełni dostosowany do Twoich celów.