Bądź na bieżąco z najlepszymi ofertami! Wyraź zgody marketingowe i zyskaj dostęp do wyjątkowych ofert i ekskluzywnych rabatów – prosto na e-mail i SMS.
Kiszone warzywa są bardzo cennym składnikiem naszej diety. Szczególnie w okresie zimowym, kiedy mamy ograniczony dostęp do świeżych warzyw. W Polsce najpopularniejsze są kiszone ogórki i kiszona kapusta, ale tak naprawdę kisić możemy niemal wszystkie warzywa: pomidory, rzodkiewki, cukinia, kalafior, czy marchewki. Wszystkie są dla nas Nieocenionym wsparciem.
Kiszone warzywa są dla nas bogatym źródłem witaminy C, witamin z grupy B, Wapnia, fosforu i magnezu. Witaminy oraz kwas mlekowy zawarty w kiszonkach wspierają naszą odporność i walkę organizmu z chorobami. Ponadto kiszonki są naturalnym probiotykiem. Nie tylko wspomagają pracę jelit, ale wpływają także na poprawienie flory bakteryjnej.
Wszystkie kiszonki są świetnym uzupełnieniem diety odchudzającej. Są to produkty niskokaloryczne o wysokiej wartości biologicznej. Warzywa kiszone mają niski indeks glikemiczny, dzięki czemu nadają się również dla osób dbających o poziom cukru we krwi. Spożywanie ich niesie ze sobą wiele korzyści dla naszego zdrowia.