Warzywa kiszone – wpływ na organizm
Kiszone warzywa są bardzo cennym składnikiem naszej diety. Szczególnie w okresie zimowym, kiedy mamy ograniczony dostęp do świeżych warzyw. W Polsce najpopularniejsze są kiszone ogórki i kiszona kapusta, ale tak naprawdę kisić możemy niemal wszystkie warzywa: pomidory, rzodkiewki, cukinia, kalafior, czy marchewki. Wszystkie są dla nas Nieocenionym wsparciem.
Kiszone warzywa są dla nas bogatym źródłem witaminy C, witamin z grupy B, Wapnia, fosforu i magnezu. Witaminy oraz kwas mlekowy zawarty w kiszonkach wspierają naszą odporność i walkę organizmu z chorobami. Ponadto kiszonki są naturalnym probiotykiem. Nie tylko wspomagają pracę jelit, ale wpływają także na poprawienie flory bakteryjnej.
Wszystkie kiszonki są świetnym uzupełnieniem diety odchudzającej. Są to produkty niskokaloryczne o wysokiej wartości biologicznej. Warzywa kiszone mają niski indeks glikemiczny, dzięki czemu nadają się również dla osób dbających o poziom cukru we krwi. Spożywanie ich niesie ze sobą wiele korzyści dla naszego zdrowia.
Cudowne właściwości dyni
Nadszedł sezon na dynie! Nastała jesień i zaczął się okres, w którym warto korzystać z jej dobrodziejstw. To doskonały czas dla wszystkich, którzy uwielbiają warzywa i dla tych, którzy...
Czytaj więcejGluten – czy jest bezpieczny?
Czym właściwie jest gluten? Gluten jest naturalnym białkiem występującym w niektórych zbożach. Jest również jednym z najczęściej wykluczanych składników w diecie oraz należy do grupy podstawowych alergenów. Nietolerancja glutenu...
Czytaj więcejWartość i skład napoju izotonicznego
JUŻ TERAZ W TAJM MOŻESZ ZAKUPIĆ IZOTONIK OD TAJM Tajm caternig przygotował dla Was własną odsłonę napoju izotonicznego. Jego skład jest w 100% naturalny i przygotowywany jest na świeżo....
Czytaj więcej