fbpx
catering dietetyczny tajm dieta odchudzająca

Dieta redukcyjna

Dieta redukcyjna oferowana przez nasz catering dietetyczny sprawi, że odchudzanie będzie szybkie, łatwe i smaczne. Każdy posiłek jest przygotowywany z pasją przez naszych kucharzy i bilansowany przez zespół dietetyków. Dieta odchudzająca charakteryzuje się zwiększoną zawartością białka oraz obniżoną podażą węglowodanów w posiłkach.

Zbilansowana dieta redukcyjna z dostawą do domu

Starannie dobrane produkty, bogate w składniki odżywcze i witaminy, pomogą Ci w zdrowy sposób zredukować masę ciała. W diecie znajdziecie składniki z wszystkich grup produktów spożywczych. Odpowiednio zbilansowane dania zapewnią oczekiwane efekty. Postanowiliśmy skomponować tę dietę tak, aby pokazać, że odchudzanie nie musi być pasmem wyrzeczeń i ograniczeń. W diecie redukcyjnej znajdziecie też słodkie posiłki – idealne na desery, pizzę oraz burgery, które nie kojarzą się ze zdrową dietą, ale u nas są naprawdę fit!

Gwarantujemy Ci kompleksową opiekę dietetyczną, oszczędność czasu oraz wygodę!

Menu na najbliższy tydzień

( 20 maja - 26 maja )

Śniadanie
Kokosowa kasza manna z sałatką egzotyczną i sosem solony karmel

II śniadanie
Smoothie wellness (kiwi, jabłko, gruszka, natka)

Obiad
Gulasz wieprzowy z grzybami, ziemniaczki po irlandzku oraz kuleczki buraczane z mini korniszonkami

Podwieczorek
Tumbet – Hiszpańska zapiekanka z bakłażanem

Kolacja
Sałatka grecka z żółtą fetą, kurczakiem w sezamie, słonecznym dressingiem i słonecznikiem, podana z grissini

Śniadanie
Czekoladowy muffin śniadaniowy z mango, porzeczkowym jogurtem, chrupiącą posypką i sałatką owocową

II śniadanie
Sałatka jajeczna z chrzanem, żółtym serem, selerem, ogórkiem konserwowym oraz pumperniklem

Obiad
Grillowana kofta wieprzowo-wołowa z tzatzikami na tortilli z mixem warzyw

Podwieczorek
Gruszki z czekoladą pod kruszonką z waniliowym jogurtem i jagodami goji

Kolacja
Barszcz czerwony z vege pierożkami gyoza

Śniadanie
Hummus z pieczoną marchewką i twarożek z koperkiem na pełnoziarnistej bagietce z sałatką

II śniadanie
Gulasz z bakłażana z selerem naciowym, kaparami i prażoną cieciorką

Obiad
Pomidorowe pęczotto z serem pleśniowym, szynką szwarcwaldzką i grillowanymi warzywami

Podwieczorek
Bowl z chrupiącą kawową granolą, owsianymi ciasteczkami, jogurtem pod truskawkowym musem z daktylami i mango

Kolacja
Tarta z oscypkiem i szpinakiem z sosem tymiankowym

Śniadanie
Sernikowe placki z cukrem pudrem, ananasem i jogurtem z konfiturą porzeczkową oraz migdałami

II śniadanie
Zupa z soczewicy z kaszą bulgur

Obiad
Schab pieczony ze śliwką z tłuczonymi pieczonymi ziemniaczkami i sałata masłowa ze śmietaną

Podwieczorek
Szarlotkowa tarta z budyniem

Kolacja
Makaron z oliwą truflową, grana padano, pieczarkami i papryką

Śniadanie
Croissant z serkiem pomidorowym i szpinakowym oraz słupkami warzyw

II śniadanie
Kalafior z ciecierzycą w sosie curry z ryżem posypanym czarnuszką

Obiad
Ryba w porowo-serowym sosie z pieczonym w ziołach batatem oraz fasolką szparagową

Podwieczorek
Pizza na brokułowym spodzie z pieczarkami, papryką i mozzarellą podana z sosem czosnkowym

Kolacja
Tacos z szarpanym kurczakiem, warzywami i ajvarem

Śniadanie
Szakszuka z jarmużem i mini bułeczką

II śniadanie
Tabbouleh z wędzonym kurczakiem

Obiad
Kurczak po wietnamsku z ryżem z kolorową papryką i czarnuszką oraz marchewką baby pieczoną w sezamie z natką pietruszki

Podwieczorek
Tartaletka z musem wiśniowym i kremem orzechowym

Kolacja
Red chicken chilli burger z chutney z cebuli i surówką

Śniadanie
Omlet na słodko z winogronem podany z jogurtem z tartą czekoladą i sałatką owocową

II śniadanie
Pomidorowy bulion z szarpanym kurczakiem i makaronem orzo

Obiad
Rolada serowa z vegemice i szpinakiem w sosie śmietanowo-bazyliowym, kaszą orkiszową z vermicelli i surówką z czerwonej kapusty

Podwieczorek
Pasta z groszku i mięty z ziołową wasą i słupkami warzyw

Kolacja
Sałatka z mango i orzechami nerkowca pod pełnym słońca dressingiem i bazyliową grzanką

Rozkład makroskładników

Węglowodany Białko Tłuszcz
1000 kcal 40-55% 18-25% 25-35%
1200 kcal 40-55% 18-25% 25-35%
1500 kcal 40-55% 18-25% 25-35%
1800 kcal 40-55% 18-25% 25-35%
2000 kcal 40-55% 18-25% 25-35%
2200 kcal 40-55% 18-25% 25-35%
2500 kcal 40-55% 18-25% 25-35%
3000 kcal 40-55% 18-25% 25-35%

Warianty diety redukcyjnej w cateringu dietetycznym TAJM

Nasze plany dietetyczne pozwolą Ci bez wyrzeczeń zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Dieta redukcyjna występuje w pięciu kalorycznościach: 1000 kcal, 1200 kcal, 1500 kcal, 1800 kcal, 2000kcal, 2200 kcal, 2500 kcal, oraz 3000 kcal.

Nasi dietetycy pomogą Ci dobrać odpowiedni wariant kaloryczny, odpowiednio zbilansowany i w pełni dostosowany do Twoich potrzeb.